Edward Sterenborg

Als provincie organiseren wij regelmatig een open huis. Daarin gaan wij met allerlei stakeholders het gesprek aan over onze ambities ten aanzien van de toekomst van Zuid-Holland. Veel van onze stakeholders hebben een drukke agenda. Daarom hebben wij besloten om een digitaal open huis te organiseren. Zo kunnen deelnemers gewoon vanaf hun werkplek of thuis inloggen en deelnemen.

We hebben The Barn gevraagd om voor ons een flexibel platform te ontwikkelen om onze ambitie te realiseren. The Barn is een betrouwbare en degelijke partner gebleken. Tijdens het gehele proces hebben we regelmatig rond de tafel gezeten en namen de mensen van The Barn ons mee in de keuzemogelijkheden. Ook in technische zin verliep de afstemming soepel met onze eigen afdeling ICT.

Op 23 juni 2020 was het dan eindelijk zover en hebben zo’n 250 personen deelgenomen aan ons eerste Digitaal Open Huis. Deelnemers vonden het leuk en verfrissend om een avatar aan te maken en daarmee in de virtuele wereld te lopen en met andere deelnemers te kunnen chatten. De deelnemers vonden het platform eenvoudig werken en konden dus gemakkelijk hun weg vinden. Met webinars, live discussies (in MS TEAMS), live chats en schildersezels met allerlei achtergrondinformatie hebben we over al onze ambities goede gesprekken kunnen voeren. Eventrum bleek in technisch opzicht een stabiel platform en kon de toestroom van bezoekers en alle activiteiten probleemloos aan.

Tijdens en na het Digitaal Open Huis hebben we veel enthousiaste reacties gehad van buiten én binnen de provincie. Iedereen was erover eens dat we met dit platform een flinke stap voorwaarts hebben gemaakt als het gaat om participatie. Met Eventrum én de samenwerking met The Barn gaan we dus zeker door!

Edward Sterenborg

Senior Communicatieadviseur Provincie Zuid-Holland