Martijn Koops

In 2020 stonden we voor de uitdaging om een online conferentie over gamedidactiek te organiseren. Dat moest natuurlijk een interactief spektakel worden dat “gewone” evenementen overtreft. Na uitgebreide verkenningen van mogelijkheden zijn we bij Eventrum uitgekomen.

Dit platform is zeer robuust gebleken en biedt de essentiële features voor een interactieve online conferentie. Het koppelt een onmisbare chatfunctie en heldere programma weergave aan een speelse vormgeving, voorzien van werkelijke spelelementen. Deelnemers kunnen er heel gemakkelijk hun weg vinden, en hoeven zich geen seconde te vervelen. Doordat je met een avatar echt door de spelwereld moet lopen voelt het een beetje als een echt event. Je moet “echt” van de ene presentatie naar de andere lopen.

Voor ons als organisator was het heel prettig dat we werden bijgestaan door een team dat zelfs in het weekend bereid was om mee te denken over de inrichting van de wereld. Een inrichting die je als organisator in dit systeem overigens voor een heel groot deel zelf kunt vormgeven.

Al met al een heel plezierige online conferentieomgeving, die in staat is om grote hoeveelheden bezoekers te ontvangen.

Martijn Koops

Lerarenopleider / Gamedidacticus Hogeschool Utrecht